Wat is social return?

Social return (of SROI) is een aanpak om arbeidsparticipatie te stimuleren en meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Social return is een initiatief van de overheid. Ondernemers en werkgevers hebben hierdoor steeds vaker te maken met voorwaarden voor social return. Social return wordt meestal opgenomen in de vorm van een contract-eis en is dan niet vrijblijvend.

Placeholder Image
Meer weten?
 

Talenten inzetten en bijdragen aan social return

Wij vinden het belangrijk om te kijken naar het talent van auditief uitgedaagden in plaats van de beperking. De Sign Language Coffee Bar leidt dove en slechthorende mensen vakkundig op tot Gebaarista en levert verschillende concepten om een originele en maatschappelijke invulling te geven aan jouw bedrijf of evenement. Daarnaast is het inzetten van een Gebaarista een leuke, inspirerende en laagdrempelige manier om te voldoen aan een social return-vraag omdat je banen creëert voor mensen die normaal lastig werk vinden.

Onze Gebaarista's zijn in staat om geheel zelfstandig te werken. Dove en slechthorende mensen kunnen zich namelijk goed concentreren op de werkvloer en zijn goed visueel ingesteld waardoor ze eerder iets opmerken dan horende mensen. Met een relatief kleine aanpassing kunnen zij uitstekend werk leveren.

De inzet van Gebaarista's

Placeholder Image

Beperkt risico’s omdat werknemers niet direct op jouw loonlijst staan

Wij leiden onze gebaarista’s op en bieden begeleiding tijdens dit traject, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. Daarnaast is het personeel in dienst bij de Sign Language Coffee Bar, wat betekent dat wij personeelsgerelateerde zaken regelen, inclusief eventuele begeleiding op locatie door onze gebarentaalvaardige trainer.

Placeholder Image

Voldoet aan de social return-vraag en de Participatiewet/Quotumwet

Het inzetten van onze Gebaarista’s behoort tot de social return-eis van de Participatiewet en is daarmee een inspirerende manier om invulling te geven aan uw social return-vraag.

 

Placeholder Image

Vergroot het werkgeluk

Koffie bestellen in gebarentaal draagt bij aan de sociale cohesie en stimuleert bezoekers om stil te staan bij diversiteit op de werkplek. Daarnaast is het ook bewezen dat afdelingen die mensen met een arbeidsbeperking hebben geplaatst het beter doen; hogere cijfers voor tevredenheid van klanten en medewerkers en lager ziekteverzuim onder alle medewerkers van de afdeling. Happiness in a coffee cup!